Herstel straatwerk Liempde na werkzaamheden waterleiding

Herstel straatwerk Liempde na werkzaamheden waterleiding

Om de waterleiding in Liempde te vervangen moesten de straten deels open. Combinatie95 heeft hierover in oktober 2023 schriftelijke vragen aan het college gesteld.

We begrijpen dat deze werkzaamheden moeten plaatsvinden, maar het is jammer dat straatwerk steeds weer open moet. Want bij terugplaatsen is het resultaat nooit hetzelfde als bij aanvang. Combinatie95 heeft daar eerder vragen over gesteld bij de aanleg van glasvezel, maar ook na deze werkzaamheden is het op sommige plekken erg slordig. Het niet inzanden en lange, brede spleten kunnen nu weer voor gevaarlijke situaties zorgen. Combinatie95 is hier in de afgelopen weken door veel Liempdenaren over benaderd.

Naar aanleiding hiervan hebben wij de volgende vragen:

1. Is het college op de hoogte dat de huidige terugplaatsing van het straatwerk te wensen over laat en voor gevaarlijke situaties kan zorgen?

2. Hoe wordt er toezicht gehouden op de uitvoering van de werkzaamheden en op welke wijze wordt erop toegezien dat het straatwerk wel zorgvuldig, en zo dicht mogelijk richting de oorspronkelijke staat, wordt teruggelegd? Wij benadrukken hierbij het belang om dit op korte termijn uit te voeren, omdat het de drukste wegen van het dorp betreft.

3. Bent u het met ons eens dat kosten voor herstelwerkzaamheden voor rekening van de aannemer moeten komen en het niet zo kan dat wij hier als gemeente voor moeten opdraaien? Hoe gaat u hiervoor zorgen?

4. Hoe gaat het college in de toekomst zoveel als mogelijk voorkomen dat de straten iedere keer voor verschillende werkzaamheden open moeten? Is het niet mogelijk om verschillende werkzaamheden beter te combineren?

We verwachten binnen 30 dagen antwoord op onze vragen.

Over de auteur

administrator