Huizen voor Lennisheuvel

Huizen voor Lennisheuvel

Dinsdag 4 juli 2023 is het nieuwe bestemmingsplan “Achter den Eijngel” opnieuw vastgesteld. Het betreft een woningbouwlocatie in Lennisheuvel, waar 87 woningen gebouwd kunnen gaan worden. Dit is nog wel met een kleine slag om de arm omdat ook hier stikstof een rol speelt.

Door de zogenaamde externe saldering wordt voldaan aan de normen. Met andere woorden door elders rechten om stikstof uit te stoten op te kopen, kan dit plan doorgaan. Echter, op dit moment worden door de provincie geen vergunningen uitgegeven voor extern salderen. De gemeente heeft hier naar laten kijken en gaat er vanuit dat de saldering hier geen problemen zal geven. Maar in het huidige juridische klimaat is niet met 100% zekerheid te zeggen dat dat echt zo is.

Combinatie95 vindt het goed dat er nu toch doorgepakt wordt en niet gewacht wordt tot er volledige duidelijkheid is van de provincie. Dit plan is belangrijk voor Lennisheuvel en moet zo snel mogelijk door. De afspraak is dat er minimaal 25% goedkope huur- en/of koopwoningen komen. Van de 87 mogelijke woningen worden er in de eerste fase 5 gebouwd.

Over de auteur

administrator