Voortgang Willibrordusschool Esch

Voortgang Willibrordusschool Esch

In de raadsvergadering van 7 maart 2023 heeft Combinatie95 vragen gesteld over de voortgang van de Willibrordusschool in Esch. Esch wacht al lange tijd op een goede, moderne en toekomstbestendige onderwijshuisvesting. Wethouder Hans Heesen heeft in zijn beantwoording aangegeven dat er over 2 weken in het college een besluit genomen gaat worden over de het proces om te komen tot nieuwbouw van de school, tot die tijd zijn er nog niet veel details te delen.

Wel is het duidelijk dat uit het gedane onderzoek blijkt dat een combinatie van woningbouw en bouw van de school op het terrein mogelijk is. Deze processen zullen echter niet aan elkaar gekoppeld worden om vertraging van de school te voorkomen.

Verder heeft de wethouder aangegeven dat de bouwsector het afgelopen jaar te maken heeft met forse prijsstijgingen (10-15%) en dat na de ontwerpfase duidelijk moet worden in hoeverre het benodigde budget nog past in het begrote budget. Het is goed om te horen dat er voortgang is in het proces, zodra er meer informatie te delen is dan zullen wij daar ook over informeren.

Over de auteur

administrator