Passage Riche

Passage Riche

Tijdens de raadsvergadering van 7 maart 2023 is het formele besluit genomen om het parkeerterrein tussen Stationsstraat en Prins Hendrikstraat (achter het voormalige Theelen) aan de openbaarheid te onttrekken. Dat betekent dat er straks niets meer geparkeerd kan worden. Combinatie95 had dit graag anders gezien, want we zien dat er behoorlijk veel wordt geparkeerd. Helaas kan dit niet anders, want het is de uitvoering van een oude afspraak en we moeten dit als gemeente nakomen. Anders worden we mogelijk aansprakelijk gesteld met verdere gevolgen. 

Combinatie95 vindt het belangrijk dat de doorgang van de Stationsstraat naar de Prins Hendrikstraat wel voor fietsers en voetgangers openblijft. Hier is een intentieverklaring voor afgesloten met de eigenaren van de grond. Combinatie95 vindt dat deze afspraken weinig zekerheid geven en daarom hebben we de wethouder hierover bevraagd. De wethouder heeft het vertrouwen dat de passage voor voetgangers en fietsers toegankelijk blijft. Ook gaat hij in gesprek met de eigenaren om te kijken of het parkeerterrein voorlopig toch nog open kan blijven.

Over de auteur

administrator