Thema-avond ‘Klein en betaalbaar wonen in Boxtel’

Thema-avond ‘Klein en betaalbaar wonen in Boxtel’

Wonen en met name betaalbaar wonen staat overal in Nederland prominent op de agenda. Het thema ‘Klein wonen’ blijft daarentegen vaak onderbelicht. Niet in Boxtel en daarom organiseert Combinatie95 op maandag 28 nov. 2022 een openbare bijeenkomst met als thema ‘Klein en betaalbaar wonen in de gemeente Boxtel’. De avond vindt op een inspirerende locatie plaats, namelijk op de Eindhovenseweg 22A waar zich een van de beoogde locaties voor Tiny Houses in Boxtel bevindt. De avond start om 20.00 uur en eindigt rond 22.00 uur. Iedereen is van harte welkom bij deze openbare thema-avond. I.v.m. de organisatie is aanmelden wel gewenst.   

De druk op de woningmarkt is hoog en de behoefte aan betaalbare woningen voor huishoudens van 1-2 personen enorm. Hoe kunnen nieuwe en oude woonvormen zorgen voor verlichting van deze druk? Wat kunnen Tiny Houses en flexwonen hier aan bijdragen? Kunnen bestaande woningen beter worden benut? En hoe kunnen starters op de woningmarkt geholpen worden? Deze en andere vragen staan op deze avond centraal.

Programma
Avondvoorzitter is Joep Schalkx, raadslid voor Combinatie95. De avond start met een korte aftrap met een aantal woningzoekenden. Na hun bijdrage zal wethouder Désiré van Laarhoven het belang van ‘Klein wonen’ voor de gemeente Boxtel toelichten en de verschillende mogelijkheden hiervoor tegen het licht houden. Vervolgens zal Marieke Vossen, de nieuwe directeur-bestuurder van Woonstichting Joost, ingaan op wat Joost kan betekenen voor de realisatie van betaalbare woningen voor 1-2-persoonshuishoudens. Peter den Ouden, raadslid Combinatie95, draagt zorg voor de derde presentatie. Hij licht aan de aanwezigen het concept-initiatiefvoorstel ‘Impulsen voor bouwen en toewijzen van betaalbare woningen aan starters’ toe en gaat met hen in gesprek over mogelijke aanvullingen. De avond wordt afgesloten met een panelgesprek met het publiek, waarin de drie sprekers en een lokale makelaar zitting in nemen. Aanmelden voor de openbare thema-avond kan per e-mail via secretaris@combinatie-95.nl Graag uiterlijk zaterdag 26 november 2022.

Over de auteur

administrator