Doorgaand vrachtverkeer Liempde

Doorgaand vrachtverkeer Liempde

Tijdens de raadsvergadering van 12-07-2022 heeft de fractie van Combinatie95 bovenstaande vragen gesteld over de verkeersveiligheid in de kern van Liempde. Dit op basis van een verkeerstelling van Veilig Verkeer Nederland (VVN) waaruit bleek dat er in het centrum in 1 week bijna 700 vervoersbewegingen van groot materieel langer dan 8 meter geteld zijn. Hoewel de VVN aangeeft dat het betreffende rapport met de gemeente Boxtel gedeeld is, was deze bij de wethouder en de ambtenaren helaas niet bekend.

In zijn beantwoording heeft wethouder Van Nistelrooij de toezegging gedaan om aanvullend kwalitatief onderzoek uit te gaan voeren naar de vervoersbewegingen door de kern Liempde. Dit onderzoek is benodigd om het type vervoersbewegingen te kunnen duiden en de conclusie te kunnen trekken of het inderdaad doorgaand vrachtverkeer betreft. Op basis hiervan kunnen verdere vervolgstappen ondernomen worden.

Hoewel de beantwoording van de vragen hiermee niet geheel naar tevredenheid is, worden er wel concrete vervolgacties opgepakt. Als fractie gaan we deze ontwikkelingen vanzelfsprekend volgen.

Over de auteur

administrator