Nuttige prikpraat in Lennisheuvel

Nuttige prikpraat in Lennisheuvel

Zaterdag 23 april 2022 organiseerde Combinatie95 haar eerste Prikpraat. Een nieuwe activiteit waarbij het inzamelen van zwerfvuil gecombineerd wordt met gesprekken met inwoners. Als locatie was gekozen voor Lennisheuvel. Wethouder Désiré van Laarhoven en fractievoorzitter Stefan de Nijs verwelkomden de circa 12 prikkers, waaronder een vijftal inwoners van Lennisheuvel. Ze gaven aan dat het bij Prikpraat gaat om de handen uit de mouwen te steken voor een schone gemeente, waarbij signalen van inwoners worden opgepikt. Het resultaat: circa 15 flinke zakken met zwerfafval en de volgende heldere signalen.

Signalen

* Lennisheuvel is echt een fijn dorp om te wonen, dat we waarderen. Fijn dat er recent een “Koekenbakker met brood” is gestart. Koester dit soort kleine voorzieningen!

* VION veroorzaakt stank- en verkeersoverlast. Gemeente blijf het reilen en zeilen van dit bedrijf scherp in de gaten houden. Zorg is er ook over de komst van het GreenTech Park; “zorg dat dat geen overlast voor de Lennisheuvelnaren brengt”.

* Het plan met zorgwoningen tegenover De Orion is een geweldige positieve ontwikkeling. Ik woon zelf in Gescheurd Hemd en sta ook zonder meer positief tegen het bouwplan Achter D’n Enghel. Zelf heb ik ooit de kans gekregen hier te wonen en nu hebben anderen dat recht ook! Hopelijk kun je er wel mooi langs de waterloop blijven wandelen.

* “De Keulsebaan is een ramp en blijft straks een ramp. Ik maak me grote zorgen over doorstroming als er straks stoplichten en flessenhals onder spoor komen”.

* Beiersland is een prachtig gebied waar vanaf moet gebleven. Wel zou het een grote aanwinst zijn als er een wandelpad doorheen zou komen. Een ander vindt dat enige woningbouw in een deel van dit gebied gewenst is.

* Enkele extra bomen planten in het mooie natuurpark Boscheind biedt toegevoegde waarde!

Boxtel-Oost aanstaande Combinatie95 zal deze nuttige signalen bij de beleidsvorming betrekken. Het blijft niet bij deze actie in Lennisheuvel. Prikpraat wordt elke vier maanden georganiseerd. De volgende keer wordt een deel van Boxtel-Oost opgeschoond en worden daar signalen opgehaald.

Over de auteur

administrator