1 JAAR WETHOUDER IN BOXTEL

1 JAAR WETHOUDER IN BOXTEL

Woensdag 23 februari 2022 was het exact een jaar geleden dat het nieuwe college van Boxtel bestaande uit INbox, BALANS en Combinatie95 is geïnstalleerd. Een mooie gelegenheid om onze beide wethouders – Désiré van Laarhoven en Hans Heesen – een aantal vragen voor te leggen met het verzoek hier een korte reactie op te geven.

Hoe voelt een jaar wethouder zijn?

Désiré: Heel goed, vertrouwd, nog wat ongeduldig.

Hans: Ik ben er nog steeds trots op dat ik wethouder mag zijn. En het is een voorrecht in een groeiend en boeiend netwerk van scholen, sportverenigingen en kunst & cultuur actief te zijn.

Wat zie je zelf als je beste resultaat?

Désiré: Overeenkomst over verkoop van De Kleine Aarde met behoud van het gedachtegoed van deze bijzondere plek.

Hans: Een realistisch en sluitende begroting waarbij keuzes zijn gemaakt om de gemeentelijke financiën weer in de greep te krijgen. De begroting is direct goedgekeurd door de provincie, een teamprestatie om trots op te zijn!

Wat wil je de komende periode zeker bereiken?

Désiré: Ontwikkeling bouwproject in elke kern, betaalbaar en bij voorkeur circulair. Realisatie tiny houses. Implementatie visie recreatie & toerisme.

Hans: Een nieuwe school bouwen in Esch aangevuld met een aantal woningen. Het duurzamer maken van o.a. het zwembad en het professioneler beheren van het vastgoed waaronder de sporthallen.

Is deze coalitie IN BOXtel een slagvaardige COMBINATIE in BALANS?

Désiré: Ja, we houden elkaar goed in evenwicht en bereiken mooie resultaten. Het beleidsakkoord blijkt een goed uitgangspunt hiervoor.

Hans: Het college vormt een team dat elkaar aanvult. We gingen voortvarend van start en willen slagvaardigheid bewijzen.

Welke vraag wil je zelf nog kwijt? Désiré: Wat is een tegenvaller? De transportschaarste voor teruglevering van opgewekte energie. Dit vraagt creativiteit en extra inspanningen om onze ambitie om zo snel mogelijke energieneutraal te worden toch te kunnen realiseren.

Over de auteur

administrator