Christien van Schijndel stopt als raadslid

Christien van Schijndel stopt als raadslid

“Met spijt in mijn hart moet ik afscheid nemen van mijn werk als raadslid voor Combinatie95. Nu ik de gezegende leeftijd van 70 jaar heb bereikt, is het tijd om het rustiger aan te doen.”  Op deze manier laat Christien van Schijndel weten dat zij in de raadsvergadering van 27 juni 2024 afscheid neemt van de politiek in Boxtel en als raadslid van Combinatie95.

Sinds de samenvoeging van Esch bij Boxtel in 2021 maakt Christien deel uit van de 5-koppige fractie van Combinatie95. Daarvoor was zij ruim 3 jaar raadslid van de gemeente Haaren. Van maart 1979 tot juni 1983 was ze ook al raadslid van de toen nog zelfstandige gemeente Esch. Als geboren en getogen Esschenaar heeft zij zich al die jaren met een enorme passie en betrokkenheid ingezet voor de leefomgeving waar zij actief deel van uitmaakte.

Combinatie95 verliest met Christien een bevlogen raadslid dat een feilloze antenne had voor grote en kleine misstanden in de samenleving. Zij kwam op voor de ‘gewone man/vrouw’ en beet zich vast in dossiers die anderen over het hoofd zagen. Fractievoorzitter Stefan de Nijs: “Christien was niet van het oeverloos vergaderen en de vuistdikke dossiers, maar veel meer van het snel aanpakken van concrete problemen. Zij hield ons op dat gebied scherp.” Gelukkig heeft Christien aangegeven actief betrokken te willen blijven bij Combinatie95. In een andere rol zal zij haar kennis en ervaring blijven delen met de fractie.

Als opvolger voor Christien van Schijndel staat de 27-jarige Aik van den Boogaard te trappelen om het stokje voor Combinatie95 over te nemen. Aik is woonachtig in Liempde en heeft een bachelor bestuurskunde en behaalde onlangs zijn master Conflict & Development. Hij draait al een tijdje mee als fractieondersteuner en komt uit de jongeren-talentenpool van Combinatie95. Aik wordt op 27 juni 2024, meteen na het afscheid van Christien, beëdigd als nieuw raadslid.

Bestuur Combinatie95

Over de auteur

administrator