Prikpraat in Lennisheuvel: Ontevredenheid over inrichting ontmoetingsplaats

Prikpraat in Lennisheuvel: Ontevredenheid over inrichting ontmoetingsplaats

Terwijl Combinatie95 zwerfafval in alle Boxtelse wijken en kernen prikt, praat de politieke partij met inwoners uit het betreffende gebied om te horen wat er leeft. Prikpraat van Combinatie95 werd op zaterdag 6 april 2024 gehouden in Lennisheuvel. In vijf groepjes werd door leden van Combinatie95, waaronder wethouder Désiré van Laarhoven en raadslid Joep Schalkx, zwerfvuil opgeprikt en contact gelegd met bewoners en passanten. In het centrum van Lennisheuvel werd weinig zwerfvuil aangetroffen. Dat is mede een verdienste van betrokken inwoners van Lennisheuvel zelf. Rondom de rotonde bij de toegang tot Lennisheuvel en richting Vion werd wel veel zwerfafval geprikt en afgevoerd.

Bomen verhinderen sporten in buurtpark
Het parkje in het Gescheurd Hemd bij de Dorsvlegel, blijkt een fantastische en gewaardeerde ontmoetingsplek voor kinderen én ouders te zijn. Er is groot onbegrip bij de buurtgenoten dat de gemeente een tijdje geleden, zonder enig overleg, drie bomen plantte. Midden in grasveldje waar kinderen graag voetballen en volleyen. Die staan hinderlijk in de weg en kunnen gemakkelijk naar de rand worden verplaatst. Combinatie95 gaat dit aankaarten en voorstellen dit te corrigeren. En tevens voorstellen het versleten bankje te vernieuwen. Ouders hebben het al paar keer opgeknapt, maar het is nu echt versleten.

Complimenten en tips
Veel bewoners spraken tevredenheid uit over ’hun Lennisheuvel’. Zoals over de Armehoefstraat: “Dat is de mooiste straat van Lennisheuvel”. Enkele inwoners gaven mooie tips mee voor het verbeteren van de kleine inbreidingslocatie voor woningen in de buurt. Aandachtspunten blijven de opwaardering van de groene afscheiding van het industrieterrein, het meer beleefbaar maken van Beijersland en het nemen van eigen verantwoordelijkheid door bedrijven voor een schone omgeving rond hun bedrijf. Combinatie95 neemt de aanbevelingen mee naar het gemeentebestuur.

Over de auteur

administrator