15 woningen aan de Postelstraat in Esch

15 woningen aan de Postelstraat in Esch

We hebben er lang naar uitgekeken maar eindelijk is het zover: er kunnen 15 woningen gebouwd worden op de locatie van de oude timmerfabriek aan de Postelstraat. Combinatie95 heeft het bestemmingsplan hiervoor mee vastgesteld. Naast de Reigerskant was en is dit altijd een locatie geweest waar vooral starters, maar ook senioren naar uitgekeken hebben in hun zoektocht naar een betaalbare woning.

Dit plan heeft al een lange geschiedenis en is diverse malen op en neer gegaan van en naar de tekentafel. Eerst waren het 12 woningen, toen moesten het er minder worden, vervolgens energieneutraal, maar wel betaalbaar, toen toch weer meer. Combinatie95 is blij dat de lokale ontwikkelaar het toch steeds doorgezet heeft en er nu een plan ligt met 15 betaalbare woningen. Bovendien een plan waar geen bezwaren tegen ingediend zijn. Een mooi compliment naar de omgeving en de Essche inwoners, die ook het belang van betaalbare woningbouw inzien voor de Essche gemeenschap. Hopelijk kan er snel gestart worden met de bouw en komen de woningen ook terecht bij de Essche starters en senioren, die er zo naar uitgekeken hebben.

Over de auteur

administrator