Kliko voor medisch afval

Kliko voor medisch afval

Combinatie95 is benaderd door een inwoner uit onze gemeente die zeer onaangenaam verrast is. Hij heeft na een operatie te maken met incontinentie en heeft daarom veel afval. Tot nu toe kregen mensen die medisch afval voor de grijze container hebben financiële compensatie. Dat verandert de gemeente nu. Mensen krijgen een aparte 240 liter kliko met een opvallende knalgele deksel. Zodat de hele buurt kan zien dat iemand incontinent is of een ander medisch probleem heeft. Hij heeft de gemeente laten weten dit onacceptabel te vinden en de gele container absoluut te weigeren. Desondanks stond er zeer recent toch een exemplaar op zijn stoep. Hij heeft (ons inziens zeer terecht) boos de gemeente gebeld en die gaven aan dat de klachten binnenstromen. Combinatie95 vindt dit een slechte verandering en een grove schending van de privacy en wij hebben daar op 27 maart 2024 de volgende vragen over gesteld:

  1. Is er enig onderzoek gedaan naar wat de desbetreffende inwoners van Boxtel van een medisch afval kliko vinden?
  2. Waarom is hiervoor gekozen i.p.v. de eerdere financiële compensatie voor mensen die medisch afval voor de grijze container hebben?
  3. Vindt het College een kliko met een knalgele deksel waarmee medische problemen voor iedereen zichtbaar worden geen grove schending van de privacy?
  4. Wat gaat het College doen om aan de vele klachten tegemoet te komen?

Wij verwachten de antwoorden binnen 30 dagen te ontvangen.

Over de auteur

administrator