Woningbouw Hamsestraat-Roderweg

Woningbouw Hamsestraat-Roderweg

Een mijlpaal voor Liempde!

Tijdens de raadsvergadering van 12 december 2023 zijn de bestemmingsplannen voor de grootschalige woningbouw aan de Hamsestraat-Roderweg vastgesteld. Ruim 100 woningen worden hier gerealiseerd in verschillende prijsklassen. Een belangrijke stap in de vraag naar woningen en het behouden en versterken van de leefbaarheid in het dorp!

Wij spreken dan ook van een mooi resultaat na een lang proces; het uitbreiden van dorpen is namelijk alles behalve een vanzelfsprekendheid bij de provincie. Combinatie95 heeft zich in het verleden sterk gemaakt voor het verruimen van het aantal woningen in dit plan, o.a. middels een petitie die toen ruim 800x ondertekend is.

Het plan zoals het er nu ligt is voor een belangrijk gedeelte tot stand gekomen in de vorige collegeperiode onder leiding van oud-wethouder Peter van de Wiel. Het huidige college heeft de handsschoen vervolgens verder opgepakt om dit naar afronding te brengen. Nu snel door naar de uitvoering!

Over de auteur

administrator