Ja sticker op brievenbus

Ja sticker op brievenbus

Veel ongeadresseerde handelsreclame verdwijnt ongelezen (en soms nog in het plastic) bij het oud papier. Om deze nutteloze papierstroom te voorkomen is tijdens de raadsvergadering van 12 december 2023 een motie aangenomen voor een zogenoemde “Ja sticker”. Mensen die ongeadresseerde handelsreclame willen blijven ontvangen kunnen dat met deze sticker aangeven. Zonder sticker krijgt je die niet maar wel de huis-aan-huis bladen. Wil je die ook niet ontvangen dan is daarvoor nog steeds de “Nee Nee sticker” te gebruiken.

Volgens een inventarisatie van de gemeente scheelt dit tot zo’n 15% (nutteloos) papierafval. Om te voorkomen dat clubs in totaal ca. 10.000 euro oud papier geld mislopen roept de motie op om dit in verhouding van de hoeveelheid opgehaald papier te compenseren (bijvoorbeeld door een 15% hogere oud papier prijs).

Over de auteur

administrator