Cursisten Combinatie95 bij WSD

Cursisten Combinatie95 bij WSD

In februari startte Combinatie95 voor de zesde keer de cursus “VERKEN JE GEMEENTE”. In zes avonden krijgen de deelnemers inzicht in het functioneren van de gemeente en haar taken. Corona gooide even roet in het eten, maar afgelopen maandagavond werd bij de WSD de thema’s Welzijn, Sociale Zaken en Participatie behandeld. Uiteraard volledig Corona-proof. Voor de pauze vertelde Combinatie95-raadslid Ineke van Giersbergen over het brede palet aan zaken die de gemeente behartigt om het welzijn van de inwoners te ondersteunen. Inclusief sociale zaken gaat daar meer dan de helft van de gemeentelijke uitgaven naar toe. Het gesprek met de cursisten spitste zich vooral toe op de WMO, het functioneren van de gemeenschapshuizen en het vrijwilligersbeleid. Kennelijk zijn dat zaken die de cursisten het meest belangrijk vinden.

In het tweede gedeelte van de avond informeerde algemeen directeur van de WSD Jan Simons de cursisten over zijn organisatie en de wijze waarop participatie doelstellingen invulling krijgen. Het betreft een grote diversiteit aan activiteiten in en voor tien samenwerkende gemeenten. Waardoor ruim 2000 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zinvol werken en zich kunnen ontwikkelen. Maatwerk in de vormgeving van de persoonlijke ondersteuning is uitgangspunt. In Coronatijd is alles op alles gezet om de activiteiten door te laten gaan, hetgeen voor de werknemers van groot belang blijkt te zijn.

De deelnemers toonden zich na afloop zeer tevreden over deze informatieve avond en zien uit naar de derde bijeenkomst over het thema Veiligheid die Combinatie95 in oktober op het politiebureau in Boxtel organiseert.

Over de auteur

administrator