Aangepaste kermis en volle markt met muziek

Aangepaste kermis en volle markt met muziek

Combinatie95 is blij met de versoepeling van maatregelen rondom het Coronavirus. We hebben (hopelijk) het ergste achter de rug, maar moeten wel waakzaam blijven en ons aan de regels houden: geen handen schudden, in je elleboog hoesten, papieren zakdoekjes gebruiken en thuis blijven als je verkouden bent.

Deze versoepeling biedt kansen. Voor onze ondernemers en voor onze burgers. Ondernemers staan te trappelen om activiteiten te ontplooien en onze jeugd is toe aan een verzetje. Allen zijn maanden in een keurslijf gedwongen en willen daar nu graag uit. Een van die activiteiten is de jaarlijkse kermis. Een ware volkshappening die zorgt voor veel plezier en saamhorigheid. Daar draagt de horeca een belangrijk steentje aan bij.

Ineke van Giersbergen, raadslid Combinatie95, stelde daarom voor de zomer vragen over een mogelijke aangepaste kermis. Wij zijn erg tevreden dat Liempde inmiddels van zo’n aangepaste kermis heeft mogen genieten!

De vragen vind je hier:

In het centrum van Boxtel bleek het niet mogelijk om binnen korte termijn een aangepaste kermis te realiseren. Toch zitten ook daar de ondernemers niet stil: de hele zomer zijn er activiteiten op de markt. Zo was daar gisteren (23 augustus) een bingo voor ouderen en vindt komend weekend (29-30 augustus) een aangepaste vorm van Tunnel Vision plaats.

De autovrije markt is een succes gebleken. De terrassen zitten vol, met inachtneming van de 1,5 meter maatregel.

Combinatie95 pleit al jaren voor een autovrije markt. Zeker nu we daar alleen maar positieve geluiden over horen van inwoners zijn wij voorstander van een blijvende autovrije markt, ook na COVID-19.

Over de auteur

administrator