Peter van de Wiel stopt als wethouder Combinatie95

Peter van de Wiel stopt als wethouder Combinatie95

Wethouder Peter van de Wiel heeft gisteren de leden van Combinatie95 laten weten dat hij zich bij de komende gemeenteraadsverkiezingen niet meer beschikbaar stelt als wethouder voor Combinatie95. Vanaf 2010 was Peter in drie achtereenvolgende colleges wethouder namens Combinatie95. Daarvoor was hij sinds 1998 commissielid (1998-2002) en daarna 8 jaar fractievoorzitter. In 2010 werd hij wethouder en locoburgemeester (sinds 2013). Nu vindt Peter het tijd om het stokje over te geven aan een nieuwe wethouders-kandidaat namens onze partij.

Iedereen die dicht bij Peter staat, weet dat hij vanaf het begin aangegeven heeft dat hij vindt dat een bestuurder maximaal drie periode op zijn/haar stoel moet blijven zitten. Dat heeft niets te maken met zijn betrokkenheid, enthousiasme of ambitie, maar met gewenste, structurele politieke vernieuwing. Peter zou qua gedrevenheid nog jaren door kunnen gaan, want hij vindt het wethouderschap echt de mooiste, eervolle baan die bij hem past. Duurzaam betekenis geven aan zijn leefomgeving is hem op het lijf geschreven en geeft hem enorm veel energie. Maar na drie colleges vindt Peter dat Boxtel nieuw, vers bloed verdient. Ook vanuit Combinatie95 en gelukkig heeft onze partij talent genoeg om dat goed in te vullen.

Peter komt nu met het nieuws naar buiten om het bestuur van Combinatie95 de tijd te geven om vooruit te kunnen met een nieuwe lijst met kandidaten voor raad en wethouder. Het bestuur is volop bezig om dit plaatje rond te maken.

Het bestuur van Combinatie95 dankt Peter van de Wiel op voorhand voor zijn tomeloze inzet voor onze partij en de gemeente Boxtel. Peter is een sterke, gedreven vertegenwoordiger van de idealen en ambities van Combinatie95 in drie colleges en is van bepalende betekenis voor de gemeente Boxtel geweest.

Peter; “Ik ga natuurlijk nog elke dag super gemotiveerd door tot mijn definitieve afscheid op 1-1-2021”. Hij geeft aan straks op een fantastische tijd terug te kijken en dankt Combinatie95 voor het grote vertrouwen dat wij in hem hebben.Hij heeft in ieder geval in de afgelopen 22 jaar ook in de partij veel nieuwe vrienden gevonden. Peter zal na de verkiezingen dan ook zeker geen afscheid van Combinatie95 nemen en volop, nu meer op de achtergrond, actief blijven. “Daar is de Combinatie95 mij te dierbaar voor”, aldus Peter.

Over de auteur

administrator