Jan van der Heijden volgt Pim Bressers op

Jan van der Heijden volgt Pim Bressers op

Raadslid Pim Bressers stopt in de raadsvergadering van 17 september 2024 als raadslid voor Combinatie95. Pim zat 3,5 jaar in de gemeenteraad van Boxtel en was daarnaast actief in diverse commissies en werkgroepen van de gemeente. In de raad wordt hij breed gewaardeerd om zijn kennis en inbreng rondom het beleidsterrein Onderwijs. Ander werk en de geboorte van zijn eerste kind maken dat Pim prioriteiten moet stellen en geen andere keuze ziet dan zijn raadslidmaatschap te beëindigen.

“De afgelopen 3,5 jaar heb ik namens Combinatie95 met veel plezier en trots de rol vanraadslid in de gemeente Boxtel vervult. Het is een eervolle taak om volksvertegenwoordiger te mogen zijn in de gemeenteraad; de omgeving waarin we voortdurend werken aan een nog mooiere, betere en fijnere leefomgeving voor ons allemaal”, aldus Pim Bressers.

Pim realiseert zich dat deze mooie rol ook verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Onze inwoners mogen van raadsleden verwachten dat zij zich naar eer en geweten zoveel mogelijk inzetten voor de gemeente Boxtel. Om dat goed te doen doe je het raadslidmaatschap er niet ‘even’ bij; hiervoor moet je aanzienlijk tijd vrij kunnen maken. Door veranderingen in zijn werk en de geboorte van hun zoon, februari jl., ervaart Pim dat hij teveel moet schipperen tussen de verschillende rollen en deze niet allemaal tegelijk kan vervullen. In ieder geval niet op de manier die Pim het liefste wil. Hierdoor is hij van mening dat hij niet meer voldoende aan zijn verantwoordelijkheden als raadslid kan voldoen. Dat betekent dat hij harde keuzes moet maken. Om deze reden heeft Pim met een zwaar gemoed besloten de Boxtelse politiek vanaf september te verlaten en zijn raadslidmaatschap te beëindigen. 

“Ik kijk terug op een mooie periode waarin ik naast in de raadzaal ook inhoudelijke bijdragen heb kunnen leveren aan raadswerkgroepen zoals het Legaat van Cooth, in het Algemeen Bestuur van de WSD en de Auditcommissie van de gemeente Boxtel. Ik bedank iedereen voor de samenwerking, inspiratie en de mooie tijd. 

Als opvolger voor Pim Bressers draagt Combinatie95 Jan van der Heijden voor. Jan is een volgend talent uit de jongeren-talentenpool van de partij en is al 3,5 jaar actief als fractieondersteuner. Jan is 27 jaar oud, woont sinds enkele jaren in het centrum van Boxtel en is opgegroeid in Liempde en Lennisheuvel.  Samen met zijn vader is hij eigenaar van WoonBox Makelaardij, waar Jan aspirant makelaar is.

De komende anderhalf jaar zal Jan, samen met hulp van zijn fractie- en partijgenoten van Combinatie95, de stoel van Pim een goed vervolg trachten te geven. Wij hebben het volste vertrouwen in hem en het doet ons deugd te zien dat ook onze jongere partijleden zich nog steeds willen inzetten voor een beter Boxtel.

Bestuur Combinatie95

Over de auteur

administrator