Prikpraat in Boxtel levert opnieuw veel op

Prikpraat in Boxtel levert opnieuw veel op

Prikpraat van Combinatie95 vond op woensdag 3 juli 2024 plaats in de omgeving rond het Jacob-Roelandslyceum en winkelcentrum Oost. Deze keer werd de Boxtelse politieke partij vergezeld door leden van de Boxtelse stichting “Clean Up The World”. Samen werd veel zwerfafval verzameld, maar ook veel informatie gedeeld en goede gesprekken met andere inwoners gevoerd.

Combinatie95 heeft een mooie traditie opgebouwd om met grote regelmaat alle kernen van de gemeente Boxtel op deze manier te bezoeken. Raadsleden, wethouders en leden van de partij prikken zwerfafval, nodigen inwoners uit om mee te doen en gaan tegelijk met inwoners in gesprek over hun leefomgeving. Dat levert elke keer naast een flinke hoeveelheid zwerfvuil vooral ook veel nuttige informatie op waar de politieke vertegenwoordigers van de partij in het gemeentehuis mee aan de slag kunnen.

De Boxtelse stichting “Clean Up The World” zet zich in voor een schone, groene en betere wereld, waar ook toekomstige generaties nog volop van kunnen genieten. Het werkgebied beroert zich niet alleen tot de directe omgeving. Ook in omliggende gemeenten is de stichting actief. Naast acties tegen zwerfafval ondersteunt de stichting ook goede doelen, zoals de Stichting Leergeld in Boxtel.

In de gesprekken met inwoners kregen de gecombineerde “prikkers” veel waardering voor hun opschoonactie. Ook twee enthousiaste groepjes jeugd lieten zich hierbij horen. Positieve geluiden waren er ook over het algemene voorzieningenniveau in Boxtel en het vernieuwde winkelcentrum. Wel klaagden meerdere mensen over de bomen die daarvoor hadden moeten wijken en ondanks toezeggingen nog steeds niets teruggeplaatst zijn. Bij het pleintje aan de Chopinstraat liet een bewoonster trots zien hoe aanwonenden zelf tegeltjes gelicht hadden en er met hun kinderen groen voor teruggeplaatst hadden.

Andere onderwerpen die ter sprake kwamen waren de behoefte aan meer huizen voor senioren, aan echt betaalbare huizen en aan meer parkeerplaatsen in de componistenbuurt. Gratis tips kregen we veel, zoals om vrijwilligers eens te verrassen met een tegoedbon en om scholen te betrekken bij het ruimen van zwerfvuil.

Onder het genot van een afsluitend kopje koffie, spraken “Clean Up The World” en Combinatie95 af om vaker elkaar op te zoeken bij dit soort acties

Over de auteur

administrator