Afscheid 3 Combinatie95 raadsleden

Afscheid 3 Combinatie95 raadsleden

Dinsdag 15 december heeft de gemeenteraad afscheid genomen van de raadsleden die de volgende periode niet meer plaatsnemen in de raad. Vanwege de Coronamaatregelen was het een sober afscheid. Burgemeester Ronald van Meijgaarden had voor ieders raadslid een persoonlijk woordje. Vanuit Combinatie95 namen drie raadsleden afscheid: Ineke van Giersbergen, Lola Nouwens en Evert van Summeren.

Na 10 jaar en 10 maanden (3 raadsperiodes) vindt Ineke het tijd om het stokje door te geven. Al die tijd had ze de portefeuille maatschappelijke zaken. Een heel breed terrein waar de laatste jaren veel veranderingen plaatsvonden. Behalve bij de raadsvergaderingen was Ineke bij heel veel bijeenkomsten op het gebied van transitie van het sociaal domein aanwezig.

Ze was plaatsvervangend fractievoorzitter van Combinatie95 en verzorgde jarenlang ‘Gecombineerd’; de nieuwsbrief van Combinatie95. Tijdens de verkiezingscampagnes leverde ze steevast een grote bijdrage door het maken van alle foto’s voor de folders en andere promotiemateriaal en door het ondersteunen van de filmploeg. Ineke neemt afscheid van de fractie maar zal de nieuwe raadsleden terzijde blijven staan en hen ondersteunen met hun werkzaamheden. Ineke: “het raadswerk is echt een aparte tak van sport. Daar kun je wel een helpende hand gebruiken. Die wil ik graag bieden.”

Lola neemt na 2 jaar en 9 maanden afscheid. In de fractie hield zij zich vooral bezig met jeugd en gezondheid. Daarbij vroeg zij steevast aandacht voor onderliggende problematiek: waarom heeft zoveel jeugd hulp nodig? Waarom is het drugsgebruik zo hoog? Waarom – het is één van Lola’s favoriete vragen. Tijdens de verkiezingscampagne was ze betrokken bij de communicatie. Daarnaast heeft ze Boxtel op de kaart gezet met het winnen van LEGO MASTERS. Lola gaat zich focussen op haar eigen onderneming. Binnen de partij blijft zij voornamelijk betrokken bij de jongerenafdeling.

Evert neemt afscheid na ruim 2 jaar. In de fractie nam hij de plaats in van Katelijne van Thiel, die vroegtijdig stopte. Zijn aandachtsgebieden zijn zorg en energietransitie, waarbij hij altijd op zoek is naar verbanden en het grote plaatje. Recht door zee en bijdragen in duidelijke taal. Evert heeft sinds twee jaar een eigen bedrijf dat erg goed loopt. Helaas is dit niet meer te combineren met het raadswerk, waardoor Evert stopt als raadslid.

Over de auteur

administrator