vragen over Huisvesting Arbeidsmigranten

vragen over Huisvesting Arbeidsmigranten

Combinatie95 heeft van bezorgde inwoners uit Lennisheuvel en van ondernemers uit onze gemeente berichten ontvangen over een mogelijk plan dat bestaat voor (grootschalige) huisvesting van arbeidsmigranten op de locatie van een (stoppend) autobedrijf aan rotonde Boseind. Dit gerucht heeft geleid tot onrust binnen de Lennisheuvelse gemeenschap.

Gelet op de situatie rondom het Corona-virus wil Combinatie95 terughoudend zijn met het stellen van vragen. Omdat er echter geen bijeenkomsten van de raad zijn en er over dit mogelijke plan serieuze onrust is over mogelijke onomkeerbare stappen, hebben wij de onderstaande vragen aan het college gesteld.

1.    Bent u op de hoogte van het plan voor (grootschalige) huisvesting op de betreffende locatie aan rotonde Boseind?

2.   Zo ja, ligt er voor dit plan een aanvraag bij u en heeft het College deze al in behandeling?

3.   Er wordt gewerkt aan beleid voor huisvesting van arbeidsmigranten. Bent u het met ons eens dat er geen ad hoc keuzes ten aanzien van individuele plannen gemaakt moeten worden, maar het toegezegde beleid eerst moet worden afgewacht?

4.   Bent u het op voorhand met Combinatie95 eens dat we het relatief beperkte aanbod aan bedrijfslocaties moeten gebruiken voor bedrijvigheid en niet voor huisvesting van arbeidsmigranten?

5.   Bent u het met Combinatie95 eens dat dit in lijn is met de informatiebijeenkomst “Huisvesting Arbeidsmigranten” van 18 juni 2019. Hier werd het beeld geschetst dat grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten die op Ladonk werken in de buiten-randzone van het bedrijventerrein gesitueerd moet worden.

Over de auteur

administrator