Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP) Sportaccommodaties

Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP) Sportaccommodaties

Er is de afgelopen tijd door onze wethouder Hans Heesen (sport), samen met zijn team van ambtenaren, hard gewerkt aan het Meerjaren Onderhoudsplan voor sportaccommodaties, en met succes! Vandaar hebben wij als Combinatie95 gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot inspreken tijdens de raadsvergadering van 15 oktober jl., zodat wij onze complimenten over konden brengen aan Hans en zijn team.

Door dit document is er een stap gezet om meer en gestructureerder inzicht te krijgen in toekomstige investeringen die de gemeente moet doen. Hierdoor zullen er in principe geen niet-begrote uitgaven ingezet hoeven te worden zoals afgelopen zomer voor de velden van ODC en MEP.

Wat nu ook duidelijk te zien is, is dat er een maximaal tekort ontstaat van €240.000,- aan kapitaallasten in de komende 10 jaar. Combinatie95 denkt dat een deel van dit tekort opgevangen kan worden door gebruik te maken van de zelfwerkzaamheid van de diverse clubs. Zij hebben in het verleden al bewezen dat zij in staat zijn om dit te organiseren.

Het raadsvoorstel over dit MJOP voor sportaccommodaties is unaniem aangenomen!
In principe is de volgorde van beleid maken op dit gebied dat er vóór een MJOP een accommodatiebeleid moet zijn. Desalniettemin zijn wij erg tevreden met dit document, maar beseffen wij ons ook dat het totaal pas compleet is met het accommodatiebeleid. Wij vertrouwen erop dat Hans met zijn team hier ook een goede invulling aan gaat geven.

Over de auteur

administrator