Extra maatregelen verkeerssituatie kruispunt Boxtelseweg-De Bleek

Extra maatregelen verkeerssituatie kruispunt Boxtelseweg-De Bleek

Tijdens de raadsvergadering van 15 oktober 2024 heeft Combinatie95 gesteld over de verkeerssituatie bij de Boxtelseweg-De Bleek in Liempde. Het is dé toegangsweg van Liempde maar de verkeerssituatie is daar niet op ingericht. Het is onoverzichtelijk, onduidelijk en ook het wegdek is niet passend. Vanuit de Bleek heb je voorrang, maar als ook daadwerkelijk iedere keer voorrang zou worden genomen dan zou het meerdere keren per dag fout gaan. En het gaat ook geregeld fout of bijna fout. 

Over het algemeen wordt met hoge snelheid het dorp ingereden, zeker omdat het asfalt hiertoe uitnodigt en ook de drempel te vlak is om ook echt een remmende werking te hebben. Pas na de kruising gaat het asfalt over in klinkers. Er is dan wel een verkeersbord met een gevaarlijke kruising, maar iets daarvoor staat nog een voorrangsbord voor ten opzichte van de overstekende fietsers vanuit de Liempdeseweg. Ook zorgt de heg voor een onverzichtelijke situatie. Al met al een levensgevaarlijk kruispunt.

De wethouder heeft aangegeven binnenkort aanvullende maatregelen te gaan treffen. Er wordt geprobeerd in overleg met de omwonende de heg op de hoek te snoeien, de bebording wordt overzichtelijker gemaakt en op de weg wordt extra markering van het 30-km gebied aangebracht,

Wij hebben erop aangedrongen dat de wethouder daarnaast ook monitort of de aanvullende maatregelen effect hebben, want anders moet er wat Combinatie95 nog meer maatregelen genomen gaan worden omdat het groot onderhoud aan de Boxtelseweg pas over 4 tot 5 jaar op de planning staat en dat vinden wij voor deze verkeerssituatie te lang duren!

Over de auteur

administrator