Prikpraat van Combinatie95 in Liempde

Prikpraat van Combinatie95 in Liempde

De najaarseditie in 2024 van Prikpraat van Combinatie95 vond zaterdag 21 september 2024 plaats in Liempde. Eerder dit jaar was de Boxtelse partij al actief in de andere kernen van Boxtel. Geprikt en gepraat werd langs de Laarakkerweg, van Boon’s Markt tot aan de Eindhovenseweg en in de omgeving Heidonk / Oude Dijk.

De partij was aanwezig met raadsleden, één van de wethouders en overige leden van de partij. Zij prikten zwerfafval en gingen ondertussen in gesprek met inwoners over hun leefomgeving. Dat leverde, naast veel zakken met zwerfafval, een gebroken gemeentebord en een grote lachgascilinder, vooral nuttige informatie op. De politieke vertegenwoordigers van Combinatie95 gaan hiermee waar mogelijk aan de slag.

Boxtelseweg

Bij elke Prikpraat valt op dat inwoners positief reageren op de opschoonacties. Gesprekken ontstaan op deze manier meestal spontaan. Veel inwoners zijn positief over hun dorp. Het is er fijn wonen en mensen kijken naar elkaar om. De zorg die op meerdere plekken nadrukkelijk uitgesproken werd, was de slechte staat van de Boxtelseweg in Liempde. “Het is veruit de drukste straat in Liempde, maar heeft het slechtste wegdek” volgens één van de voorbijgangers. Inwoners willen dat de hele weg op de schop gaat en een andere inrichting krijgt. De drukke combinatie van auto’s, wegversmallingen en fietsers levert dagelijks gevaarlijke situaties op.

Groen

Inwoners brachten allerlei onderwerpen ter sprake, vooral over het openbaar groen. In de Nieuwe Erven hebben inwoners zelf de heggenschaar tevoorschijn gehaald om de bermen te snoeien. Verderop in de wijk gaven inwoners aan blij te zijn met het vele groen in hun wijk, maar zij vragen wel om meer bladkorven die bovendien eerder geplaatst worden.

Boxtel-Oost

Langs de Laarakkerweg lieten ook diverse inwoners uit Boxtel-Oost hun mening horen. Zo vinden ze dat er te weinig hoogbouw voor senioren in Boxtel is. Ook missen ze bankjes voor de vele wandelaars. Anderen gaven aan dat Boxtel een aantrekkelijke kern is, maar dat de markt uitstraling mist. Deze mag helemaal autovrij worden en nog meer groen krijgen. Eén van de voorbijgangers was op verkenning in onze gemeente naar een nieuwe woonomgeving. De eerste indruk is zeer positief.

Over de auteur

administrator