Motie ‘Groene Kansenkaart’ mee ingediend

Motie ‘Groene Kansenkaart’ mee ingediend

Het college wordt in deze motie verzocht om een groene kansenkaart op te stellen met daarin een inventarisatie waar vergroend moet en kan worden, deze kansenkaart te koppelen aan de meerjarenplanning infrastructuur en vervolgens de inventarisatie inclusief kostenraming voor te leggen aan de gemeenteraad ter overweging voor de kadernota 2026.

Wij hebben als Combinatie95 deze motie mee ingediend omdat wij het zeer belangrijk vinden dat er in iedere wijk veel groen aanwezig is. Het voorkomt namelijk hittestress, in een groene omgeving voelen mensen zich prettiger en geeft het een aantoonbaar positieve bijdrage aan de gezondheid. Verder helpt meer groen bij het afvoeren en vasthouden van  water. Kortom, door deze motie wordt het voor ons allen nog prettiger vertoeven in Boxtel.

Na de eerste termijn was het aan wethouder van Nistelrooij om deze motie over te nemen. Dit deed hij helaas niet. Wel werd de motie na een soepele tweede termijn tijdens de besluitvorming unaniem aangenomen door de raad, waarmee het college de opdracht krijgt deze motie op te pakken.

Over de auteur

administrator