Cursus verken je gemeente

Cursus verken je gemeente

Voor 2020 heeft een werkgroep van Combinatie95 voor de zesde keer de cursus “VERKEN JE GEMEENTE” georganiseerd. Hiervoor hebben wij inwoners benaderd die geïnteresseerd zijn in het wel en wee van onze gemeente. Het uiteindelijke doel is om het functioneren van de gemeente via deze cursus voor meer mensen beter herkenbaar te maken en daarmee de  betrokkenheid te vergroten. Op een objectieve en neutrale wijze worden de deelnemers geïnformeerd over de positie en werkwijze van de gemeente. Daarbij worden de kaders van een aantal belangrijke beleidsonderdelen uiteengezet.

De cursus zal over 6 avonden verdeeld worden, die in 2020 ongeveer eenmaal per maand plaats zullen vinden. Rond de zomervakantie lassen we sowieso een korte pauze in. Indien gewenst, wordt ook deze zesde cursus, afgesloten met een leerreis naar de NAVO/EU in Brussel of naar Den Haag. De cursus wordt gegeven in de raadszaal van het gemeentehuis van Boxtel, maar waar mogelijk ook op locatie verzorgd (provinciehuis, Woonstichting Joost, WSD, waterschapsgebouw en politiebureau).

Deelnemers betalen voor de deelname € 10,- . Een digitale cursusmap, koffie/thee en andere drank zijn daarbij onder andere inbegrepen. We werken met deskundige docenten, bekende gastsprekers en aantrekkelijke werkvormen. Uitdrukkelijk zal worden ingegaan op actuele zaken zoals woningbouw in Boxtel/Liempde/Lennisheuvel/Esch, het Groene Woud /Van Gogh National Park, sociaal beleid, duurzaamheid, verkeersvraagstukken, ontwikkeling van de OZB, verkiezingen en nog vele andere onderwerpen. Er wordt ingespeeld op de inbreng en wensen van de deelnemers.

Er zijn nog een paar plaatsen en aanmelden kan bij:

Niek Wels, Kleine Beemd 1, 5283 LP, Boxtel,
Tel. 0411-672002 of 06-14548932 , e-mail: nwels@home.nl

of

Peter van de Wiel, Roderweg 16, 5298 AN Liempde,
Tel. 0411-633013 of 06-51912266, e-mail: P.vandewiel@home.nl

Over de auteur

administrator