Ontslag Raad Katelijne van Thiel

Ontslag Raad Katelijne van Thiel

PERSBERICHT

“Het is met een zwaar gemoed dat ik mijn afscheid aankondig uit de Boxtelse politiek. Vanwege mijn overvolle agenda kan ik mijn raadslidmaatschap niet meer uitvoeren zoals ik dat graag wil”. Zo kondigt onze fractievoorzitter, Katelijne van Thiel, haar vertrek uit de gemeenteraad van Boxtel aan.

De afgelopen vijf jaar is Katelijne met veel plezier, betrokkenheid en deskundigheid raadslid, en het laatste jaar, fractievoorzitter geweest voor Combinatie95.

Als raadslid wordt er veel van je gevraagd en ligt de lat hoog, en terecht! Het raadslidmaatschap is iets eervols en je collega’s in de fractie, de raad en vooral de inwoners van Boxtel moeten op je kunnen rekenen.  Het afgelopen jaar heeft Katelijne gemerkt dat de standaard die zij en Combinatie95 nastreven teveel van haar gezin en vrije tijd vraagt. Daarom heeft ze het moeilijke besluit genomen om te stoppen.

Combinatie95 heeft met veel respect de worsteling gezien van Katelijne om een goed evenwicht te vinden tussen privé en haar politiek, bestuurlijke verantwoordelijkheid. Wij kennen haar als een gedreven, aimabel persoon, die partijen verbindt en inhoudelijk een zeer sterk raadslid en fractievoorzitter is en daarbij geen half werk wil leveren. Wij betreuren haar verlies voor de actieve Boxtelse politiek, maar zijn blij dat ze op de achtergrond betrokken blijft bij Combinatie95.

Gelukkig heeft Combinatie95 een brede achterban met veel talent en betrokken leden. In huidig raadslid, de 27 jarige Joep Schalkx, is een prima opvolger gevonden als fractievoorzitter. Ook voor de lege plek die in de raad ontstaat, hebben wij een zeer geschikte nieuwe kandidaat. Op dit moment ronden wij de voorbereiding van de installatie af. Binnenkort informeren wij u hier verder over.

Wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de fractie van Combinatie95 op volle vaart door kan blijven gaan voor een duurzaam en leefbaar Boxtel.

Bestuur Combinatie95

Over de auteur

administrator