Wie de jeugd heeft…

Wie de jeugd heeft…

“Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst” luidt het gezegde. Met zulke enthousiaste jongeren van Combinatie95 komt het helemaal goed met die toekomst. En natuurlijk met ons evenwichtige verkiezingsprogramma met als belangrijkste onderwerp duurzaamheid. In één zin: Goed voor ons allemaal zorgen en een leefbare wereld achterlaten voor toekomstige generaties. Vaak wordt duurzaamheid onderverdeeld in sociale, economische en ecologische duurzaamheid.

Sociale duurzaamheid betekent dat iedereen gelijke kansen heeft en mee kan doen. Arm of rijk, jong of oud, mèt of zonder een beperking, maar ook: hier en op andere plaatsen, zoals de derde wereld.

Economische duurzaamheid betekent dat iedereen een inkomen kan verdienen om van te leven, zonder de de aarde uit te putten of te vernietigen. En dat gaat het beste met een circulaire economie. Producten worden dan zoveel mogelijk hergebruikt, gerepareerd, gemoderniseerd of gerecycled tot grondstof voor nieuwe producten (o.a. GreenTech).

Ecologische duurzaamheid betekent dat we heel zuinig zijn op het milieu. Door de natuur te beschermen, lucht en water niet te vervuilen en te zorgen dat er zo min mogelijk dieren uitsterven. Vandaar ons motto:

Samen zorgen voor nu en morgen.

Over de auteur

administrator