465 nieuwe woningen op Selissen

465 nieuwe woningen op Selissen

Op 29 januari jl. ondertekenden Combinatie95 wethouder Peter van de Wiel, dhr. Van Wanrooij, directeur Van Wanrooij Projectontwikkeling en dhr. Van Peer, directeur Bouwbedrijf Van Peer een overeenkomst voor het woningbouwproject Selissen.

In dit duurzame project, met een unieke ligging, worden ongeveer 465 woningen grondgebonden woningen gerealiseerd. Circa 30% zal bestaan uit sociale woningbouw. Verder zullen voldoende (ca. 50%) goedkope- en middeldure huur- en koopwoningen aangeboden worden. Ongeveer 20% van de woningen valt in het hogere segment. De ontwikkeling van deze nieuwe woonomgeving zal in afstemming met de bestaande omgevingskwaliteit plaatsvinden en de realisatie zal fasegewijs plaatsvinden.

De wijk wordt gasloos gerealiseerd. De woningen worden zogenaamd all-electric uitgevoerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van aardwarmte in combinatie met zonne-energie. De woningen zijn hiermee zeer toekomstbestendig en (nagenoeg) energieneutraal. Daardoor hebben de toekomstige bewoners bijzonder lage energiekosten. En we komen weer een stap dichterbij Boxtel Energie Neutraal in 2030.

Over de auteur

administrator